Ελληνική Εταιρεία Οικοτουρισμού

Εθελοντικός Καθαρισμός Λίμνης Τριχωνίδας

 • Αυτό το θέμα έχει 3 απαντήσεις, 3 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη πριν από τον χρήστη Iyad Kayali.
Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #594
  eletoik
  Keymaster
  #604
  eletoik
  Keymaster

  Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη περιβαλλοντική δράση στις όχθες της Λίμνης Τριχωνίδας με τη συμμετοχή εθελοντών από τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες από όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρίας Οικοτουρισμού και με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων.

  Η εθελοντική δράση καθαρισμού ξεκίνησε το απόγευμα στις 5:00 μ.μ. στο πλαίσιο του Έργου «Φύλακες της Φύσης: Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών» με στόχο την ευαισθητοποίηση της πολιτείας σχετικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στον σημαντικό οικότοπο της Λίμνης, η οποία εντάσσεται στο Δίκτυο NATURA 2000.

  H περιβαλλοντική δράση ξεκίνησε από το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕΠΕΤΡΙ) το οποίο κατ’ εξαίρεση άνοιξε για τους εθελοντές ώστε να επισκεφτούν τα εκθέματα και να γνωρίσουν την ιστορία του, και επεκτάθηκε στην περιοχή Παντάνασσα.  Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 85 σακούλες απορριμμάτων και πολλά μεγάλα αντικείμενα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 90.000 λίτρα σκουπιδιών, τα οποία περιλάμβαναν πολλά ετερόκλητα αντικείμενα, όπως πλαστικά κάθε μορφής, παλιά παπούτσια και παιγνίδια, μεταλλικά  εξαρτήματα, συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων, χαρτιά, ολόκληρες σακούλες σκουπιδιών, αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, ελαστικά αυτοκινήτων, σπασμένες καρέκλες, κ.ά.

  #626
  IDEA Thermou
  Συμμετέχων

  Το ΙΔΕΑΠΘ εχει στο ενεργητικό του και προηγούμενες δράσεις  καθαρισμού στη Λιμνη Τριχωνίδα, ελπίζοντας πάντα στην κινητοποίηση του τοπικού πληθυσμού

   

  #644
  Iyad Kayali
  Συμμετέχων

  Βρεθήκαμε στην περιοχή Αμπαριά, που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης και καθαρίσαμε σκουπίδια από ένα ρέμα που οδηγεί στη λίμνη.

  Συμμετείχαν πολλές ΜΚΟ και εκπρόσωποι του ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ (Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας).

   

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.